ČOKO LJEŠNJAK KUGLICE. PUNOG OKUSA I BEZ ŠEĆERA!
BRZO GOTOVI.
Pojede se po nekoliko komada i to odmah, kad je nešto dobro, dobro je.
Sastojci
50 grama margarina
200 grama čokolade za kuhanje
1 puding od čokolade
1 vanilin šećer
aroma ruma ili vanilije
lješnjaci prženi
Priprema
50 grama margarina izvadite na toplo da omekani, potom ga dobro izradite mikserom. U razrađeni margarin dodajte 180 grama sitno naribane čokolade, a ostalih 20 grama čokolade nasjeckajte na krupnije komade i dodajte u smjesu.
Nakon što povežete mikserom prethodne sastojke, dodajte i 1 žlicu ekstrakta/arome od ruma ili vanilije (a može i bilo koji drugi ekstrakt po vašoj želji). Miksajte.
U smjesu dodajte i prašak 1 pudinga od čokolade i vanilin šećer. Nastavite miksati sve dok vam se smjesa ne počne hvatati za metlice miksera, to znači da je margarin rastopljen i da
možete oblikovati kuglice. Ako vam je smjesa i dalje "praškasta" stavite zdjelu sa smjesom na toplo, ja sam 5 min stavila na radijator i upalilo je :D
Lješnjake prepržite lagano u rolu te ih sameljite i dok su kuglice još ljepljive uvaljajte ih!
coolinarika.com