ČOKO ORANŽ ROZEN TORTA. ZA 30 MINUTA!
Jedan jednostavan blago izmenjen recept za sve one koji ne vole/ne jedu orahe i ne vole preslatke kolače.... Topi se u ustima a kombinacija čokolade i pomoranže je prosto neodoljiva!
Sastojci
4 osobe
300 mlvode
150 gšećera
250 g margarina za kolače
200 gčokolade za kuvanje
2 pomorandže
300 gmlevenog keksa
1 pakovanje kore za rozen tortu
Glazura
100 g čokolade za kuvanje
malo ulja
Priprema
Prethodno zamrznuti dve pomorandže (jednu sa korom jednu bez) i neposredno pred pripremu kolača ih izrendati.
U manju šerpu sipati 300 ml vode i dodati 150 g šećera, kada proključa, skloniti sa strane i dodati margarin i čokoladu. Mešati dok se sve ne rastopi. Dodati mleveni keks i izrendanu pomorandžu i sve lepo sjediniti.
Filovati odmah korice napravljenim filom, osim poslednje. Prekriti prozirnom folijom i pritisnuti kuhinjskom daskom i ostaviti u frizider da se ohladi jedno sat vremena.
Glazura: Za mene je ovo
najbolja glazura do sad isprobana,ne puca a prelepo se sija.
U šerpici na najnizoj temperaturi istopiti 100g čokolade i kašiku masti. Kad se čokolada istopi preliti preko tortice i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata a zatim staviti na hladno(špajz,frižider).
Tortica je spremna za služenje isti dan, neopisivo meka i topi se u ustima.
coolinarika.com