DORUČAK KOJI ĆETE ČESTO SPREMATI. PIROSKE!


BRZO BUDE GOTOV A DJECA SU NAPROSTO LUDA ZA OVIM.

Sastojci
350 g brasna
150 g kuvanog krompira
20 g kvasca
1 kasicica soli
50 g maslaca
2 zumanca
oko 1,5 dl mleka

Nadev
150 g praske sunke


1,5 dl kiselog vrhnja
seckani persun
biber

Priprema
1.
Zamesiti testo od brasna, kuvanog i propasiranog krompira, dodati so, zumanca, maslac, pripremljeni kvasac i toplo mleko.
2.
Dok se testo malo odmara, pripremiti nadev: sunku iseckati na sitne kockice, zaciniti biberom, dodati seckano persunovo lisce i pavlaku, te sve dobro izmesati.
3.
Razviti testo debljine 0, 5 cm, izrezati pravougaonike 8×4 cm.
4.
Na sredinu svakog pravougaonika, po duzini staviti nadev, oblikovati pirosku i odloziti na tanjir, tako uciniti i sa ostalim testom.
5.
Kad smo napravili sve piroske, spustati jednu po jednu u zagrejano ulje i kratko prziti dok lepo ne porumene sa


svih strana. Izvaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja.
6.
Posluziti ih dok su jos tople uz jogurt ili kiselo mleko.
coolinarika.com
receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.com
Share: