FENOMENALNA NUTELLA TORTA. BEZ PEČENJA!



Pravi nutella uzitak.
Nutella čizika

SASTOJCI
Kora
• 250g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))
• 40g putera
• 100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
• 30 g cokolade u prahu

Filovi
• 250 g krem sira
• 50 g secera


• 150 g nutelle
• 0,5 l slatke pavlake

Ganache
• 150 g cokolade noisette
• 150 ml slatke pavlake

PRIPREMA
Kora
Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.

Filovi
Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.

Ganache
Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kozica kao kod pudinga 😀 Kad je vasem prstu prijatno pri dodiru ganache-a, bice


i tortici, pa je vreme za prelivanje 😉 I to je to! Za neka 3-4 h, tortica je spremna za uzivanje 😀
Prijatno!

Sto se tice slatke pavlake, ako koristite biljnu, onda je dovoljno da je samo dobro umutite i bice ovako cvrsta kao na slici. Ako koristite mlecnu slatku pavlaku, ja radi prevencije dodam onda 1 kremfix, jer ona zna nekad da pravi problem.
Noisette naravno mozete zameniti sa nekom drugom mlecnom cokoladom, ali ona se savrseno uklopi jer je od lesnika kao i nutella…
coolinarika.com
Share: