Najbolje američke palačinke.
ZA MENE NEMA BOLJIH PALAČINKA OD OVIH.
SAVRŠEN OMJER NAMJERNICA JE GARANCIJA USPJEHA.
Nakon godina isprobavanja recepata i eksperimentiranja, došla sam do zaključka da je ovo dobitna kombinacija.
Sastojci
25 dag mekog brašna
pola vrećice vanilin šećera
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
60 g šećera
3 dl mlijeka
60 g maslaca
2 jajeta
2 žličice ruma
malo naribane korice limuna
Priprema
1.
U manjoj posudi pomiješajte brašno, pecivni prašak, vanilin šećer, šećer i sol.
U drugoj, većoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko i otopljeni maslac pa dodajte rum i naribanu koricu limuna.
2.
U veću posudu postepeno dodajte suhe sastojke uz neprestano miksanje dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
3.
Na salvetu ili nešto slično stavite ulje i njime premažite tavu. (to napravite svaki put prije nego
izlijete nove palačinke)
4.
Zagrijte tavu na srednju temperaturu. Izljevajte palačinke tako da budu male i debele. (meni stanu 2 palačinke odjednom na tavi) Pecite 1-2 minute na jednoj strani, zatim ih okrenite i pecite još minutu, dok ne doibju zlatnu boju.
coolinarika.com