PANCEROTI. ODLIČNA VEČERICA ZA DJECU!



Panzzerotti, jelo jednostavno, a tako fino, talijanskog porijekla koje se u biti u klasičnim pizzerijama sprema kao fastfood i jelo ‘s nogu’, pripremljeno u vlastitoj kuhinji s nadjevom po vlatitom nahođenju i sa dizanim tijestom po vlastitoj recepturi, ne može ispasti drugačije nego odlično

POTREBNO:
Za tijesto:
70 dag glatkog brašna
1 jaje
1 kockica svježeg kvasca ili 2 vrećice suhog instant kvasca
3 dl toplog mlijeka


1 dl ulja
2 žlice kiselog vrhnja
2 žličice soli
žličica šećera

Za nadjev:
20 dag šunke u ovitku
15 dag sira trapista
10 dag tanko rezanih šampinjona
ketchup, origano

PRIPREMA:
U toplom mlijeku razmutiti kvasac, pa ga polako uliti u posudu sa posoljenim brašnom, jajem, vrhnjem, i uljem. Mikserom sa spiralama umutiti mekše dizano tijesto. Nastaviti mijesiti rukom uz posipavanje brašnom kako se tijesto ne bi previše lijepilo. Mijesiti tako dugo dok tijesto ne postane svilenkasto i glatko. Pustiti ga da pokriveno ubrusom ili folijom odleži 30 min na toplome dok ne udvostruči volumen.

Istresti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu, podijeliti ga na dva dijela (kako biste lakše baratali s njime) pa svaki dio razvaljati valjkom na cca 3-4 mm.


Izrezati iz tijesta posudicom primjerene veličine (cca 15 cm ) krugove pa na sredinu svakoga stavljati po malo nadjeva: prvo ketchup, pa šunku, sir, gljive i origano. Preklopiti nadjev kako bi se dobio oblik polumjeseca ili jastučića pa rub svakog presavinuti prema unutra i prstima ili vilicom dobro natiskati kako bi se rubovi slijepili.
Oblikovane pancerote prekriti čistim ubrusom pa pustiti da prije pečenja još malo počivaju (10-tak min) Pržiti ih u vrućem dubokom ulju u većoj tavici s jedne i sa sruge strane dok ne postanu zlatno smeđi.
Ocijediti ih od suvišne masnoće na papirnom ubrusu i poslužiti tople.
recipeci.com
Share: