PECIVO ZA TILI ČAS!


Tijesto za početnike i one koji se tako osjećaju. Može se koristiti na puno načina.

Sastojci
Tijesto sa sirom
450 g glatkog brašna Tip 550
225 g svježeg posnog sira (15% mm)
1,5 dl mlijeka
1,5 dl ulja
1 vrećica praška za pecivo


1 žličica soli

Priprema
1. Promiješajte sol i pecilni prašak s prosijanim brašnom, dodajte sir, mlijeko i ulje, promiješajte kuhačom, a zatim mikserom brzo napravite tijesto (do 5 minuta u klimatiziranim uvjetima).
2. Tijesto premijesite na pobrašnjenoj dasci ili radnom stolu te oblikujte valjak, podijelite ga nožem na više dijelova te pravite peciva (npr. trgajte komadiće, radite kuglice, štangice, pletenice, zamotajte ih kako želite, ali pazite da ne budu preveliki).


3. Peciva stavite u namašćeni lim, premažite ih mlijekom ili mješavinom mlijeka i žumanca i pecite u električnoj pećnici, zagrijanoj na 180º C oko 15-20 minuta.

Posluživanje
Ovo je temeljni recept za tijesto s brašnom, svježim sirom, uljem i praškom za pecivo, podsjeća na dizana tijesta, a gotovo je za tren oka.

Od navedenih sastojaka dobijemo dva pleha peciva.
Svaki pokušaj izmjene sastojaka, zahtijeva iskustvo i/ili studiozno promišljanje, inače možete dobiti placke no, držim da se količina ulja može smanjiti, a svakako mora ako ćete koristiti masniji sir.
coolinarika.com
Share: