PITA S VIŠNJAMA. JEDNOSTAVNO SAVRŠENA!



SASTOJCI
500 g kora za pitu
450 g zaleđenih višanja
4 jaja
1,3 šolja ulja
400 g kisele pavlake
2 vanil šećera
1 prašak za pecivo


8 kašika šećera
4 kašike oštrog brašna
30 g šećera u prahu

PRIPREMA
Potreban je jedan paket kora za pitu, koji se prebroji i podijeli na 5 dijelova (otprilike dođu 5×3 kore).

Umute se 4 jaja, 1 šolja ulja, 2 pavlake, 2 vanil šećera i 1 prašak za pecivo, sa 4 kašike šećera i 4 kašike oštrog brašna. Istovremeno se zaleđene višnje pospu sa 4 kašike šećera i blago promješaju tako da se uvaljaju u njega.

Prva kora se onda premaže sa 4 kašike fila, druga isto,a i treća, a ona se i pospe višnjama, pa se sve urola. Dobijenih


5 rolni se stavi u podmazan pleh, premažu se vodom i uljem pa stave na 220C i smanje na 200C i peku oko 45 min…

Pečenu pitu prohladiti, izrezati i posuti šećerom u prahu…
Šta dalje prepuštam vašoj mašti ili bolje reći instiktima….sigurno nećete pogriješiti…
coolinarika.com
Share: