POGAČA KOJU ĆETE SMAZATI ZA TILI ČAS.
Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice. Kada vas uhvati panika, gosti nenajavljeni stižu, kruha nema, za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu.
Može se i dodatno obogatiti začinskim biljkama, papričicama, sušenom rajčicom ...
MAKEDONSKA POGAČA.
Sastojci:
150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
3 jaja
1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
15 žlica brašna (oko 300 gr)
masnoća za pekač, ili papir za pečenje
Priprema:
U brašno umiješejte prašak, sol, te izmrvite sir.
Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.
Izlijte u pekač
i malo potresite da se lijepo rasporedi.
Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.
Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu ...
Posluživanje
Dobra je topla i hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka...
coolinarika.com