PRAVA LJETNA TORTA. BEZ PEČENJA, BRZO GOTOVA!
Dadoh joj ovo ime,jer sam tortu pravila onako iz glave,......
UKUS KOJI SE PAMTI.
Sastojci
oko 200 gr keksa petit
čokladno mleko za natapanje keksa
5 dc slatke pavlake,50 gr maslaca
400 gr čokolade za kuvanje
6
većih banana
200 gr šlaga u prahu
1-1,5 dc čokoladnog mleka za šlag
Priprema
1.
prvo skuvati ganaš krem od 5 dc pavlake i 400 gr čokolade tako što to treba staviti da sve lagano provri (ne na jakoj temperaturi ,kod mene je na 2) čim provri skloniti sa strane i dodati 50 gr maslaca,mešati da se lepo izjednači sve dok nema grudvica staviti da se hladi negde otprilike 2 sata,(gustina treba da bude otprilike kao gušći pekmez).
2.
uzeti tacnu dimenzije 13X32,umakati keks u čokoladno mleko,ganaš krem podeliti da imate za filovati 2 puta stim da ostavite malo ako želite za glazuru,znači keks,pa krem,banane iseću po dužini na tri dela i ređati preko kreme ,malo ih utisniti u kremu, pa onda šlag(umutiti 200 gr šlaga sa čokoladnim mlekom),opet red
keksa umočenih u čokoladno mleko,krema,banane,šlag i po želji glazura .
Posluživanje
izgleda malo komplikovano,ali verujte mi da nije,veoma brzo se napravi,i što je najvažnije ukusno,..........
coolinarika.com