RUŽICE!


Ukusno i dekorativno pecivo.

Sastojci
1kg brasna
400ml toplog mleka
1 kocka svezeg kvasca
2 kasicice secera
2 kasicice soli
2 jajeta
200 ml ulja


1 pecivo
200 gr sira

Za fil
2 jajeta za fil
1 jaje za premazivanje
sezam za posipanje

Priprema
Rastvorimo kvasac u toplo mleko, dodamo secer, so, jaja, ulje i pecivo.
Promesamo da se ujednaci smesa i dodajemo brasno mesajuci kasikom dok dobijemo lepljivo testo. Produzimo dodavati brasno i mesimo rukama da dobijemo glatko testo kao za kiflice.
Testo podelimo na pola, i ostavimo ga da odmara 10min.
Od jednog testa sucemo pravougaonu koru, debljine kao za kiflice.
Koru secemo na pravougaonike, kao na sl. oko 5-6sm.
Pravougaonike zasecemo ne sva 4 coska, kao na slici i na sredini stavimo kasicicom fil koji smo napravili mesanjem izmrvljenog sira sa jajima

Kad smo stavili fil na sve pravougaonike formiramo ruzice tako sto skupimo sva 4 coska ka sredini iznad fila i


malo zavrnemo.
Sve ovo napravimo i sa drugim testom
Gotove ruzice poregamo u plehu u kom smo stavili hartiju za pecenje.
Ruzice premazemo umucenim jajetom i u sradini posipamo sezamom.
Ostavimo ih da nadogu.
Nadosle ruzice pecemo na 200 stepeni oko 30-40min dok zarumene.
coolinarika.com
Share: