Savrešena čokoladna glazura



Godinama sam muku mučila s čokoladnom glazurom sve do jednog divnog dana, kad je mojim "čokoladnim mukama" odzvonilo…

Sastojci
8 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje
2-3 kapi ulja

Priprema
1.
margarin stavite u jednu posudu i na vatru, dovedite ga do vrenja


2.
maknite s vatre i dodajte nakidanu čokoladu za kuhanje i ulje, miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i prelijte preko kolača
3.
ostavite na sobnoj temperaturi da se stegne (ni slučajno na hladno!!!!!!)
4.
ako je u pitanju kolač, kad se glazura stegne onda ga izrežite zagrijanim, ali suhim nožem, pa tek potom stavite u hladnjak
5.
a ako je u pitanju torta, kad se glazura dobro stisne pri sobnoj temperaturi, spremite je u hladnjak, ali ju obavezno prije služenja tj, rezanja pola sata prije izvadite iz hladnjaka i pustite da se “otpusti” pri sobnoj temperaturi, a potom ju slobodno režite tkđ. zagrijanim


nožem
6.
možete ju raditi i u mikrovalnoj, postupak je isti

Posluživanje. P.S. poanta ove priče je da čokolada nikad ne smije prokuhati, nego se samo topiti.
coolinarika.com
Share: