SOČNA ČOKOLADNA TORTA. BEZ MARGARINA I MASLACA!



Toliko je jednostavna za napraviti a mjere su na kašike, toplo preporučujem...

Sastojci
kore
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka
1 kašikica praška za pecivo
4 kašike kakaa
4 kašike ulja

fil
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade

preliv
2 kašike šećera


ruma po želji
2 kašike kakaa
2 dcl mleka

Priprema
1.
mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.
2.
za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
3.
za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se


čokolada ne istopi i fil postane gust.
4.
kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.

Posluživanje
za sat vremena se može seći i služiti.
PS:
Ovo je mera za jednu koru, ja sam pekla 2, a možete u veliku tepsiju pa preseći po dužini ili širini pleha.
coolinarika.com
Share: