Svaki put perfektno kuhana jaja.



DA BI VAM JAJA BILA SVAKI PUT PERFEKTNO SKUHANA POSLUŽITE SE OVIM TRIKOM!

Izgleda da sam ja cijeli zivot kuhala jaja na pogresan nacin... Neki sam dan ovo procitala na nekom blogu, pa evo da podijelim sa vama.

Sastojci
Jaja

Priprema
1.
Nije sad da je kuhanje jaja neka nauka, ali izgleda sa sam ih ja uvijek kuhala na pogresan nacin jer su uvijek imala ove zelenkaste krugove. Citala sam da se ti


krugovi pojave kad je jaje prekuhano jer zeljezo iz zumanjka dodje u doticaj sa H2S (hydrogen sulfide) iz bjelanjka.
2.
Ja sam ih kuhala tako da ih stavim u serpu, nalijem hladnu vodu, pustim da prokuha, dodam malko soli da se lakse oljuste i kuham 8-10 minuta.
3.
Za tvrdo kuhana jaja sa finim, zlatastim zumanjkom preporucuje se da se kuhaju na ovaj nacin: Jaja staviti u posudu i naliti hladnom vodom oko 2-3 cm preko jaja. Pustiti da voda prokljuca


i odmah iskljuciti pec. Ostaviti da jaja tako stoje u vrucoj vodi 10 minuta i onda ih premjestiti u posudu sa hladnom vodom da stoje 5 minuta. To je to, svaki put perfektna i zuta!
coolinarika.com
Share: