Torta od keksa i kokosa



Torta bez pečenja brzo je gotova i fiiiino kremasta! Njami!

Sastojci
ZA PODLOGU OD KEKSA
160 gr Petit Beurre keksa
100 gr kokosa
50 gr maslaca
2 žlice meda
1 dl mlijeka

ZA KREMU OD KOKOSA
1 l mlijeka
100 gr škrobnog brašna


100 gr kokosa
100 gr šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu

Priprema
PODLOGA
1. Kekse samljeti, pomiješati ih sa kokosom, rastopljenim maslacem, mlijekom i medom.
2. Kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje, pa staviti masu na dno i poravnati.
Staviti u frižider da se stisne.

KREMA
1. Pomiješati šećer u prahu i škrobno brašno, dodati dovoljno mlijeka da dobijemo gustu
kašu bez grudica, pa kasnije još malo razrijediti mlijekom.
2. Ostatak mlijeka i kokosovo brašno zakuhati, pa uz stalno mješanje dodati smjesu
škrobnog


brašna i šećera. Kuhati uz stalno mješanje par minuta, dok se ne zgusne.

3. Želatinu pomiješati sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Otopiti ju, pa dodati malo
kreme i dobro izmiješati, da smjesa bude homogena. Dodati mješavinu želatine i kreme
u ostatak kreme i dobro izmiješati.
4. Kad krema postane mlaka, izliti je u kalup na podlogu od keksa i ostaviti u frižideru par
sati da se stegne.
coolinarika.com
Share: