ZAMRZNUTA TORTA OD JAGODA. BOLJA NEGO SLADOLED!



Zamrznutu tortu ili kolač još nisam pravila….-pa me privukao recept iz nove”Lise”svojom slikom i načinom izrade…
Kao sladoled s okusom bijele čokolade i jagoda…!!!!

Sastojci
50 dag jagoda
1 limun
60 dag sira
2 v.ž vanilin šećera


8 dag šećera
20 dag bijele čokolade
4 jaja
400 g slatkoga vrhnja

Priprema
1.
Jagode operite,očistite i prerežite ili narežite na ploške. Limun operite-koricu naribajte a sok istisnite. Sir pomiješajte s šećerom,vanilin šećerom i sokom i koricom od limuna.
2.
Čokoladu rastopite na pari.Jaja kremasto pomiješajte u posudi uronjenoj u vruću vodu. Postupno umiješajte čokoladu. Kremu od jaja stucite u posudi uronjenoj u hladnu vodu pa umiješajte kremu od sira. Vrhnje istucite u


polučvrsti šlag pa umiješajte u kremu od sira.
3.
Prsten za tortu (promjera 26 cm) stavite na pladanj za tortu. Stavite unutra pola kreme i zagladite. Na to stavite 1/3 jagoda i preostalu kremu…
4.
…a potom kolač stavite na najmanje 4 sata u zamrzivač. Jagode pomiješajte s malo šećera,prsten maknitepolako uz nož uronjen u vruću vodu. Pospite jagodama i odmah poslužite.
coolinarika.com
Share: