Zapečene tikvice. UZ SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA DO LAGANE VEČERICE!



OBRATITE PAŽNJU NEMOJTE ODBIJATI.
Brzo, fino, ukusno.

Sastojci
3 manje tikvice
50gr maslaca
100gr vrhnja


2 jajeta
1 češanj bijelog luka
kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..

Priprema
1.
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.
Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
3.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa "prstohvatom" vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
4.
Peći u rerni zagrijanoj na 200


stepeni oko pola sata....

Prijatno!
Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog uz meso.
coolinarika.com
Share: