Baklava sa višnjama i orasima


Sastojci
1/2kg tankih kora za pitu
400g višanja
100g oraha
50g šećera
100g plazma keksa
prašak za pecivo
kisela voda
ulje

preliv
500g šećera
600ml vode

Priprema
1.
Visnje očistite,mogu i zamrznute da se koriste s tim sto ih odledite i iscedite višak vode,dodajte plazma keks,mlevene orahe,kašičicu praška za pecivo i sve lepo pomešajte i fil je spreman.
2.
Kore podelte po 2ili 3 zajedno,pa koliko imate tako dobijenih kora i fil podelite na toliko delova,da biste svuda imali podjednaku količinu fila. Jednu koru premažite uljem i pospite sa kiselom vodom,odozgo stavite drugu koru i nju poprskajte kiselom vodom i ako koristite 3 onda i treću, na početku kore stavite fil,čvrsto uvijte u rolat.Tako uradite sa svim korama.
3.
Peče se oko 20-25 min na 200C.
4.
Preliv napravite tako što ugrejete 700ml vode do ključanja i stavite 600g šećera dok se ne rastopi...Ostaviti da se ohladi i sa ovim prelivom prelijete vruću baklavu...
coolinarika.com

Share: