MILKA KOCKE!


Brzo, ukusno, socno…. jednostavno osvaja za tren
Recept jednostavan, kolac ukusan

Sastojci
kora
· 5 jaja
· 5 kas secera
· 200 gr mlevenih orasa
· 3 kas brasna
· 1 prasak za pecivo

Preliv za koru
· 500 ml vode 250 gr secera 1 vanilin secer

Fil
· 500 mlslatkog vrhnja
· 400 gr milka cokolade
· 100grcokolade za kuvanje
Tepsija 30 x 40.

Priprema
Umutiti jaja sa secerom, dodati orase, brasno i p.p. i lagano promesati. sipati u dublji pleh i peci na 200 c oko 15 minuta.
Kada je kora pecena i ohladjena preliti je sa predhodno skuvanim prelivom (hladnim)
slatko vrhnje zagrejati, dodati milka cokoladu, mesati dok se cokolade ne otopi i vrhnje zgusne ( ne sme da prokuva).
Preliti prko kore, ostaviti da se ohladi i stegne (ja sam stavila u zamrzivac na pola sata).

Posluživanje
Milku cokoladu,birajte po vasem ukusu,ja sam stavila nugat. ako vam se krema slabo zgusnjava stavite jos 100 gr. cokolade za kuvanje.

Koristan savet : ako vam fil bude redak,nemoj da se “uplasite”,stavite u zamrzivac na pola sata. kada ga izvadite iz zamrzivaca bice opet retak,i jedno 10-ak minuta na sobnoj temparaturi uz mesanje on pocinje da se zgusnjava.
coolinarika.com

Share: