Bakin čokoladni liker.


Moram priznati da je odlican, jako kremast, bas kakvog ga volim.

Sastojci
Bakin recept
1 kg šećera
20 dkg čokolade u prahu
1 vrećica vanili šećera
1 l mlijeka
0,5 l ruma
sok 1 limuna


Na moj način
600 ml mlijeka
450 g šećera
1 vanili šećer
100 g čokolade u prahu
80 g čokolade za kuhanje
200 ml ruma
sok pola limuna

Priprema
1.
U dubljoj posudi za kuhanje pomiješati šećer i vanili šećer sa čokoladom u prahu, a zatim dodati mlijeko (i izlomljenu čokoladu za kuhanje).
2.
Kuhati na laganoj vatri štednjaka uz neprestano miješanje. Kada zakipi, kuhati još otprilike 3 minute.
3.
Na sobnoj temperaturi (ne stavljati u hladnjak) ohladiti uz povremeno mješanje (ja ostavljam preko noći), a zatim u ohlađeno dodati rum i limunov sok.
4.
Sve zajedno dobro promiješati i uliti u staklene boce, a možete odmah i poslužiti.
5.
Svaki puta prije posluživanja obavezno protresite bocu.
coolinarika.com


Share: