Čokoladna rolada s trešnjama.


Evo jedne fine rolade koja je sočna, kremasta i fina a gotova je u 15 minuta....!! Brže i jednostavnije od ovoga ne može.

Sastojci
5 jaja
5 v.ž šećera u prahu
5 v.ž oštrog brašna
1-2 v.ž kakao praha

za nadjev;
250 ml vrhnja za šlag
4 v.ž šećera
trešnje

Priprema
1.
Pjenasto istucite žumanjke s šećerom,dodajte bjelanjke te žlicu po žlicu brašna pomiješanoga s kakaom u prahu.Smjesu izlijte u veliki lim obložen pek-papirom pa pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.Izvadite,smotajte s papirom i ohladite.
2.
Stucite vrhnje pa umiješajte šećer.Odmotajte roladu,premažite je šlagom(ostavite dio za dekoraciju),pospite trešnjama kojima ste uklonili koštice i smotajte.
3.
Ostatkom šlaga premažite roladu,ukrasite trešnjama i pospite kakaom.
PS:
Bjelanjci se izmiksaju i dodaju žumanjcima s šećerom, i onda brašnooo.
Najveći pleh od električne pećnice...
coolinarika.com

Share: