Dvostruki užitak s trešnjama.


Voćno...lagano...sezonsko...osvježavajuće..

Sastojci
ZA VODENO BISKVITNO TIJESTO:
4 jaja
200g. šećera
1 vanilin šećer
6 žlica tople vode
150g. finog glatkog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo

ZA ŽELE S TREŠNJAMA I VOĆNIM PUDINGOM:
1kg. svježih trešanja
600ml. vode
200g. šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 voćna pudinga (jagoda-malina)po ukusu

ZA UKRAŠAVANJE:
400ml. tučenog slatkog vrhnja
2 vrećice šlaga
trešnje za dekoraciju

Priprema
1.
ZA VODENI BISKVIT:
Pijenasto miksajte žutanjke s šećerom i vanilin šećerom.Dodajte vodu,brašno s praškom za pecivo,i čvrsto tučeni snijeg od bijelanjaka.
2.
U dublji lim(35x35cm).obložen papirom za pečenje,namašten i pobrašnjen.Rasporedite biskvitnu smijesu,i pecite na 180C. cca-35 min.
3.
ZA ŽELE S TREŠNJAMA I PUDINGOM:
Skuhajte,vodu,šećer,vanilin šećer,i trešnje,kada omekšaju,dodajte voćne pudinge(koje ste izmiješali s malo vode(100ml.).
Kuhajte kao puding,prohladite i nalijte na biskvitno tijesto.
4.
Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Ukrasite ga tučenim slatkim vrhnjem i šlagom.

Posluživanje
..pošto nisam ljubiteljica raznih industriskih "modernih" učvščivača niti želatina...u slatko vrhnje,stavite šlag u vrećici i biti će čvrst i fin..
.ja sam još po svom,po želeu i pudingu,složila jedan red-petit beurre keksa...jer je moja kćerka tako htijela...a vi po ukusu...
coolinarika.com

Share: