Ako želite brzi, filovani kolač onda je to ovaj kolač, sigurno ima recept za njega, evo moje verzije.
Sastojci
biskvit
4 žumanjka
8-10 žlica šećera
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
12 žlica brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa 1 žlićica instant kave
4 bjelanjka snijeg
Fil
10 dkg kokosa
3 žlice oštrog brašna
8 žlica šećera
1/2 litre mlijeka
1 vanilin šećer
Glazura
10 dkg tamne čokolade
5 dkg putra ili margarina
ulja toliko da dobijete glatku glazuru
Choco orange torta
Za drugi rođendan mog sina Jovana obožavaoca čokolade. Kombinacija čokolade i nutelle u filu, pomorandža u kori sa vrlo neobičnim ukusom. Kombinacija koja je oduševila sve goste. Njegovom oduševljenju nije bilo kraja.
Priprema
Žumanjke, šećer, mlijeko i ulje dobro izmutite, stavite brašno, prašak za pecivo, promješajte, lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Podijelite smjesu na dva dijela, u jedan dodajte kakao pomješan sa
instant kavom u malo vruće vode, sve zajedno promješajte i stavite u namazanu i pobrašnjenu tepsiju. Pecite na 180 C da porumeni. Dok se bisvit peče pomješajte zajedno kokos sa brašnom, šećerom i hladnim mlijekom, stavite kuhati da zakuha, do tada će tamni biskit biti dovoljno pečen da fil možete preliti po njemu, na fil stavite žuti biskvit. Pecite dok kolač porumeni i malo se odvoji od tepsije. Hladan kolač po želji ukrasite čokoladnom glazurom.
Dobar tek !
coolinarika.com