Sastojci
500 gr kora za pitu
400 gr blitve
1 kašičica soli
1/3 kašičice bibera
1 kašičica biljnog začina
1,5 dl ulja
2,5-3 dl kisele vode
oko 150 gr kiselih crvenih paprika (fileti)
Priprema
1.
Blitvu oprati i kratko blanširati, pa iseckati. Dodati so, biber i biljni začin.
2.
Kore razdvojiti jednu od druge i grupisati po tri za svaki rolat.
3.
Filete kiselih crvenih paprika iseci na stapice sirine 1,5 do 2 cm širine.
4.
Prvu koru premazati tankim slojem ulja i poprskati kiselom vodom, pa nanetiti iseckanu blitvu.
5.
Preko toga staviti drugu koru i ponoviti postupak.
6.
Isto uraditi i sa trećom korom, pa uz ivicu kore, celom dužinom, poređati štapiće kiselih paprika, koji će izuzetno doprineti sasvim drugačijem ukusu pite, iako ih ima u sasvim maloj količini.
7.
Uviti kore u rolat i staviti u uljem podmazan pleh.
8.
Isto uraditi i sa preostalim korama. Od jednog pakovanja kora dobije se 4-5 rolata, zavisno od debljine kora.
9.
Gornju površinu rolata ovlaš premazati uljem i peći u rerni oko 15 minuta na 170 stepeni.
10.
Kada se prohladi, seći na parčad željene veličine.
coolinarika.com