Posne ruske kape.


Sastojci
sastojci za jednu koru:
200gr. brasna
10 kasika secera
1 prasak za pecivo
2dcl. kisele vode
0,5dcl. ulja
2 pune kasike kakaa

fil:
500ml. sojinog mleka(ili palminog)
200gr. secera
2 vanil secera
3 kasike gustina
3 kasike brasna
250gr. posnog margarina

glazura:
100gr. posne cokolade
3 kasike ulja
kokos za valjanje

Priprema
1.
U ciniju sipati sastojke za koru i sjediniti ih zicom za mucenje.Pleh(38x26) obloziti papirom,sipati smesu i staviti koru da se pece u prethodno zagrejanu rernu na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Kada se kore ohlade,modlom za krofne(ili casom) izvaditi 48krugova.
2.
Za fil staviti 4dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom.Sa ostatkom mleka(1dcl) izmutiti brasno i gustin,pa ih skuvati u vrijuce mleko.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa filovati kape.
3.
Na jedak krug staviti punu kasicicu fila,preklopiti sa drugim krugom,pa bocne strane premazati sa filom i uvaljati u kokos.Ukupno ce vam ispasti 24 Ruske kape.Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kasicicu.Ohladiti ih do sluzenja.

Posluživanje
Posto nismo svi ljubitelji kokosa,ja sam jedan deo valjala u mleveni posni keks.U njega mozete dodati i malo mlevenih oraha ili lesnika.
Takodje mozete i sami napraviti mleko.Za 1l.mleka razmutiti 100gr.mleka u prahu sa nepunom1l.vode.
coolinarika.com

 

Share: