Snikers.
Posna i mrsna varijanta.
Sastojci
18 kasika secera
18 kasika vode ili mleka
250 g margarina
200 g mlevenog pecenog neslanog kikirikija
400 g mlevenog keksa
200 g lomljenog keksa
Glazura:
150 g cokolade za kuvanje
malo ulja
Priprema
1.
U serpu staviti secer i vodu ili mleko,
staviti na ringlu i pustiti da
malo prokuva i otopi se secer.
Dodati margarin i uz mesanje oto-
piti ga na ringli.
2.
Skloniti serpu sa ringle, dodati
ostale sastojke i sve dobro promesati
da se sjedini.
3.
Pleh podmazati uljem, izliti smesu
i dobro utapkati da bude kompaktna i
ravna masa.
4.
Ostaviti kolac da se prohladi i preliti
ga glazurom od 150 g otopljene cokolade.
5.
Kolac praviti jedan dan ranije, dobro ga
prohladiti i seci po zelji..
Posna varijanta:
Koristiti vodu ili sojino mleko i posni keks.
coolinarika.com