STAKLENA GLAZURA ZA TORTE.

Sastojci
300g bijele čokolade
2 paketića mljevene bijele želatine
200g kondenziranog mlijeka
300g sećera ( kristal)
200 ml vode
boja po želji

Priprema
1.
Želatinu preliti s 50 ml vode i ostaviti sa strane da nabubri.
2.
Na laganoj vatri otopiti 300 g secera , 150 ml vode, 200 g kondenziranog mlijeka. Kada se sav secer otopi staviti nabubrenu zelatinu i mijesati dok ne krenu prvi mjehurici, odmah maknuti.
3.
Vrucu tekucinu preliti preko 300 g izlomljene čokolade i ostaviti tako 2-3 min. Lagano promijesati. dodati željenu boju , ohladiti do 32 stupnja i preliti

Posluživanje
Nekoliko savjeta; Bijela cokolada-najjeftinija i najobicnija iz lidla za 4 kn, ne mora biti neka skupa kvalitetna. Kondenzirano mlijeko- ono iz Kauflanda za 6 kn, naravno ono nije pravo gusto kondenzirano mlijeko , dosta je rijeđe ali posluzit ce, ja sam radila s njim i ispalo je dobro. Cula sam da je netko radio s slatkim vrhnjem umjesto kond.mlijeka.Nisam probala ali mislim da bi i to funkcioniralo. Netko koristi blender za mijesanje cokolade i mase, nepotrebno, pazite kod mijesanja da nema mjehurica. Najvaznije i najbitnije je da glazura u trenutku prelijevanja bude 32 stupnja.
I da je torta dobro ohladjena i doooobro glatko premazana najbolje maslac kremom. Ja ju zamrznem,
stavim casu ili dvije u neku tepsiju tortu na case i prelijem. Kad se ocijedi s dva noza ju premjestim na zeljenu podlogu. Nikako ju nemojte prelijevati po biskvitu osim ako to nije samo gornji sloj ma deblje. Ostatak glazure mozete spremiti u frizider i iskoristiti, samo ju zagrijati i ohladiti do 32 stupnja. Ako zelite dvije boje kao na slici dobivenu kolicinu glazure prije dodavanja boje podijelite na dva dijela, dodajte zeljene boje i zatim naizmjenicno sipajte malo jednu malo drugu boju u posebnu posudu , lagano napravite samo dva kruga nekim nozem ili zlicom i prelijevajte. Stvarno je jednostavno, sama glazura je extra jednostavna. Najvaznije je dobro pripremiti tortu. U nekim receptima se spominje i glukoza, ja ju nisam stavila.
brzireceptisavjeti.blogspot.ba

Share: