TJESTENINA SPREMLJENA NA ITALIJANSKI NAČIN.

Carbonara.

POTREBNO:
500 g duguljaste tjestenine (spagetti ili sl.)
2 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
200 g suhe slanine ili pancete
150 g ribanog parmezana
sol, papar, vegeta, prstohvat češnjaka u granulama

PRIPREMA:
Tjesteninu skuhati al dente.
Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckanu slaninu.
U posebnoj zdjelici umutiti jaja sa parmezanom.
Kuhanu tjesteninu istresti na prženu slaninu, dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati pa kada postane ravnomjerno vruće i kada tjestenina nakon 2-3 minute upije tekućinu iz vrhnja, dodati jaja sa parmezanom. Po želji začiniti solju, paprom ili vegetom. Dobro promiješati kako bi se jaja ravnomjerno rasporedila i sir otopio.
Poslužiti uz salatu po želji i čašu orošenog bijelog vina!
brzireceptisavjeti.blogspot.ba

Share: