Čupavi duplići



Čupavci su mrak!

Sastojci
Biskvit:
7 jaja
250 grama šećera
100 grama maslaca ili margarina
225 grama brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
vanilija

Preljev:
125 grama maslaca ili margarina
100 ml vode
400 grama šećera u prahu
100 grama kakaa
kokos

Krema između slojeva:
50 grama čokolade za kuhanje


50 ml vrhnja za šlag

Priprema
1.
Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom, pa dodajte, vaniliju, rastopljeni i ohlađeni maslac te brašno i prašak za pecivo.
Pecite u velikom limu od pećnice na 170 stupnjeva oko 25 min.
2.
Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela.
Za kremu rastopite vrhnje za šlag sa čokoladom pa kad se malo zgusne namažite jednu koru i poklopite drugom. Stisnite pa stavit u frižider da se krema ohladi.
3.
Odredite veličinu kockica kako vam odgovora otprilike 3×3 pa izrežite kockice.


Sastojke za preljev rastopite i
dobro promješajte, uvaljajte svaku kockicu u preljev pa u kokos.
Dobro ohladite da se sve stisne.
4.
Ja sam pravila po receptu, ali mi fali malo šećera u preljevu pa ga slobodno probajte da li vam je slatko kako volite te dodajte šećera ako želite ili smanjite količinu kakaa:)
Coolinarka.com
Share: