VAGNI JAJE KOLAČ. JEFTIN, BRZ, UKUSAN!



GDJE ĆEŠ BOLJE OD OVOGA!

Recept star bar 30 godina. Na prvo čitanje mi uopće nije bilo jasno šta tu treba da se napravi. Na kraju mi prosvjetlilo, vagni jaja i to je to. :) Najbolji biskvit za voće koji sam do sada probala.

Sastojci
6 jaja
šećera stavite koliko izvažete 6 jaja (cijela sa ljuskom važete)
brašna, isto koliko su teška 6 jaja
margarina, koliko su teška 4 jaja
1 vrećica vanili šećera


limunova korica
500-600 grama trešanja

Priprema
1.
Pjenasto izmješajte margarin sa šećerom i vanilijom, naribanu limunovu koricu, pa dodajte jedan po jedan žumanjak, brašno, i na kraju snijeg od bjelanjaka.
2.
Umješajte trešnje, pa žlicom lagano promješajte.
3.


Smjesu pretresite u namazan i brašnom posut protvan veličine 20x30 cm.
Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva.

Posluživanje
Dodatno pojašnjenje:
znači, ako vam 6 jaja teži recimo 320 grama onda stavite 320 grama brašna i 320 grama šećera.
Za margarin važete 4 jaja, pa koliko vam teže toliko ide margarina.
coolinarika.com
Share: