Crnac bez jaja


Kontroverzan naslov je mnoge privukao na kušanje i pridobio brojne obožavatelje.
Odličan recept i odličan kolač.

Sastojci:
Biskvit
3 jogurta (3 x 180ml)
300 g brašna
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa u prahu
2 žličice sode bikarbone

Glazura
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
120 g šećera
120 ml mlijeka

Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute. Smjesu izlijte u lim veličine 20 x 30 cm prethodno premazan maslacem i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 st.C.

Za glazuru maslac zakipite, maknite s vatre pa umiješajte čokoladu natrganu na kockice i šećer.
Miješajte dok se čokolada ne otopi pa dodajte i mlijeko, miješajte dalje dok ne dobijete glatku smjesu.
Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom, ali ako vam se žuri prelijte topli kolač te ga prije rezanja ohladite u hladnjaku.

Savjet
Dosta je kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.
coolinarika.com

Share: