Posna rum torta.


Torta koja je prevazišla moja očekivanja.

Sastojci
čaša od 2 dcl.

1 čaša kisele vode
1 čaša šećera
5 kašike ulja
1 kašika kakaoa
3 kašike džema od šipka
1 kašičica sode bikarbone
brašno po potrebi

Peku se tri korice, a ovo je mera za jednu.

Fil:
1 litar vode
20 kašika šećera
5 pudinga od čokolade
200 gr. čokolade za mešenje
bočica ruma
1 margarin
100 gr šlaga

Priprema
1.
Od pripremljenih sastojaka za koru sve sjediniti i peći prvo na 200 stepeni, a kasnije smanjiti na 180.
2.
Ispeći tri jednake kore u plehu (23 x 34 )
3.
Dok se korice hlade pripremiti fil:
4.
U vodu staviti šecer i skuvati puding kao i obično.Pri kraju kuvanja dodati izlomljenu čkoladu, skloniti sa vatre i mešati da se čokolada otopi, a nakon toga umešati i rum. Kada se fil ohladi dodati penasto umućen maslac.
5.
Filovati: kora- fil ,a između svake kore i fila ide šlag.

Tortu ukrasiti po želji.
coolinarika.com

Share: