Posna rum torta.
Torta koja je prevazišla moja očekivanja.
Sastojci
čaša od 2 dcl.
1 čaša kisele vode
1 čaša šećera
5 kašike ulja
1 kašika kakaoa
3 kašike džema od šipka
1 kašičica sode bikarbone
brašno po potrebi
Peku se tri korice, a ovo je mera za jednu.
Fil:
1 litar vode
20 kašika šećera
5 pudinga od čokolade
200 gr. čokolade za mešenje
bočica ruma
1 margarin
100 gr šlaga
Priprema
1.
Od pripremljenih sastojaka za koru sve sjediniti i peći prvo na 200 stepeni, a kasnije smanjiti na 180.
2.
Ispeći tri jednake kore u plehu (23 x 34 )
3.
Dok se korice hlade pripremiti fil:
4.
U vodu staviti šecer i skuvati puding kao i obično.Pri kraju kuvanja dodati izlomljenu čkoladu, skloniti sa vatre i mešati da se čokolada otopi, a nakon toga umešati i rum. Kada se fil ohladi dodati penasto umućen maslac.
5.
Filovati: kora- fil ,a između svake kore i fila ide šlag.
Tortu ukrasiti po želji.
coolinarika.com