ŠARENA POSNA SALATA.
Možete je spremati kad god poželite jer dobro prija rashladjena.
Sastojci
250 g pirinča(riže)
2 seckane barene šargarepe
2 glavice crnog luka
2 konzerve tunjevine
500 g šampinjona
po želji kiselih krastavčića
po ukusu so, biber
Priprema
1.
Pirinač obariti, paziti da se ne raskuva, dobro ga isprati da zrna budu cela i da se ne slepe. Šargarepu obariti i iseckati na kockice. Krastavčiće iseckati na kockice.
2.
Na malo ulja prodinstati 1 glavicu crnog luka, dodati iseckane šampinjone i sve zajedno prodinstati da odmeknu. Začiniti po ukusu.
3.
Drugu glavicu crnog luka iseckati i ostaviti je bar 30 minuta u sirćetu. Nakon tog vremena je ocediti i dodati pirinču.
4.
Sve pripremljene sastojke pomešati, začiniti po ukusu i prohladiti pre služenja.
Posluživanje
Pripremiti je dan ranije.
coolinarika.com