Posna slana torta.
Sastojci
16 manjih (ili 12 vecih) kriski tost hleba
oko 200gr tunjevine u vlastitom soku
1 kasika senfa Podravka
1 kasicica posnog majoneza
2 narendana kisela krastavca Podravka
oko 200gr Ajvara Podravka
voda od kiselih krastavaca
Suhi origano Podravka
Priprema
1.
Tost hleb blago umakati u sok od kiselih krastavaca i redjati na duguljastu tacnu.U prvi red poredjati 4 tosta po duzini tacne(ja sam redjala po tri jer sam koristila americki tost hleb koji je veci).
2.
Pomesati tunjevinu,senf,posni majonez i narendane krastavce,pa podeliti na dva dela.
3.
Prvi red tosta premazati polovinom ajvara,pa poredjati jos jedan red tosta(takodje umocenog u sok od krastavaca,to se radi sa svakim redom),zatim njega premazati polovinom smese sa tunjevinom.
4.
Postupak ponoviti jos jednom,tako da na kraju gornji sloj tosta bude premazan smesom od tunjevine.
5.
Po zelji premazati deo oko torte ajvarom,da bi se prekrio hleb i odozgo posuti tortu origanom ili nekim drugim zacinima po zelji.
6.
Tortu ostaviti da odstoji par sati,ja je nisam drzala u frizideru,vec samo poklopljenu i na hladnom mestu.
coolinarika.com