SAVIJAČA OD LISNATOG TIJESTA I JABUKA. KAO DUŠA!



Lisnatim tijestom može se načiniti izvrsna brza savijača.






Neobičan detalj recepta jesu razmrvljene piškote koje uz nadjev raspoređujemo po lisnatom tijestu. Upravo taj detalj i čini savijaču posebnom.

Sastojci
1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka By Podravka
100 g piškota
1 kg jabuka





sok od jednog limuna
1 žličica naribane limunove korice
4-5 žlica Džema marelica Podravka By Podravka
2 žličice Cimeta mljevenog Podravka By Podravka


Priprema
Pola količine očišćenih i oguljenih jabuka naribajte, a ostalu polovicu narežite na tanje ploške. I naribane jabuke i one narezane na ploške nakapajte limunovim sokom, začinite cimetom i naribanom limunovom koricom.
Lisnato tijesto razvaljajte, po njemu rasporedite polovicu razmrvljenih piškota, nadjeva od jabuka i razmućenog džema od marelica.
Lisnato tijesto zarolajte, izbodite vilicom i stavite u pleh. Postupak ponovite i s preostalim lisnatim tijestom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-25 minuta.

Posluživanje
Pečene savijače malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet
Nadjev od jabuka rasporedite na ¾ površine razvučenog lisnatog tijesta.
coolinarika.com




Share: