Ručak za deset još malo salatice po želji i dobra čaša vina.
Sastojci
500g lisnatog tijesta
500g pilećih fileta
400g gljiva
200ml kiselog vrhnja
2 jaja
1 kapula
1 češnjak
sol,papar,vegeta ,majčina dušica,vlasac
50g gaude
Priprema
1.
Piletinu isjecite na veće komade,začinite solju ,paprom,vegetom i crvenom paprikom.Na pinkicu maslinovog ulja popržite sa svih strana
2.
Prodinstajte isto tako i gljive zajedno sa lukom i kapulom(i ovo začinite po želji,sol,papar,majčina dušica)
3.
Razvaljajte dva lista tijesta,posložite jedan preko drugog u namaštenu tepsiju,odsjecite višak koji prelazi preko ruba
4.
Filujte najprije sa polovinom gljiva,zatim posložite piletinu i na vrh ostatak gljiva.
5.
Pomješajte jaja i vrhnje i prelijte preko nadjeva.
Naribajte malkicu gaude.
6.
Sve skupa zapecite na 180 stupnjeva 40 minuta.
Dobar tek!
coolinarika.com