Džem od marelica sa suhim grožđicama.

Ova kombinacija je ludilo!

Sastojci
1,5 kg marelica
15 dkg suhih grožđica
1,5 kg šećera
2 žlice oguljenih mladih badema(po želji)
malo ruma-za grožđice(po želji)

Priprema
1.
-operite suhe grožđice i namočite ih u mlakoj vodi(po želji možete dodati malo ruma)
-marelice operite,posušite i otkoštite te ih narežite na manje komade,
-marelice stavite kuhati u lonac pa kad malo omekšaju postepeno im dodajte šećer,kuhajte na umjerenoj vatri uz povremeno mješanje,
-kad se džem zgusne u njega umiješajte iscijeđene grožđice i sjeckane mlade bademe(po želji) pa sve zajedno kuhajte još 5 minuta,
-topli džem sipajte u tople teglice,rub teglice obrišite rumom i odmah zatvorite poklopcem,
-ja teglice ugrijem tj.steriliziram u pećnici,isto tako i metalnu kacijolu za ljevanje džema,pa vadim teglicu po teglicu.A zatim teglice složim u košaru obloženu dekom i sve omotam dekom i tako pustim dok se teglice ne ohlade.

Posluživanje
-na fetici kruha uz čaj ili mlijeko za doručak ili kao fini nadjev za različite kiflice,peciva ,rolade,lisnato tijesto i sl.
coolinarika.com

Share: